Šampon za mastne lase brez agresivnih dodatkov

Lasje, ki se zmastijo nadpovprečno hitro, so nedvomno velika nadloga. Pri nekaterih ljudeh je težava celo tako huda, da si morajo lase umivati vsak dan. V želji, da bi vsaj nekoliko podaljšali intervale med posameznimi umivanji, tako mnogi izberejo še posebej močan šampon za mastne lase, ki pa je poln agresivnih sestavin, zato to nikakor ni najpametnejša poteza. S tem boste namreč situacijo le še poslabšali.

Narava je tudi v tem primeru vaša največja zaveznica

Agresivni šamponi običajno odstranijo zaščitni sloj maščobe z lasišča. Če so vaši lasje nagnjeni k pretiranemu maščenju, se to morda na prvi pogled zdi dobro, vendar pa morate biti pri tovrstnih sklepih previdni. Odstranitev zaščitnega sloja je namreč za lojnice znak, da morajo začeti izločati še več maščob. Tako se hitro ujamete v začaran krog, česar gotovo ne želite.

Precej bolje je torej, da izberete šampon, ki je učinkovit, a hkrati nežen. To pa je praviloma mogoče doseči z izdelki, ki vsebujejo čim več naravnih sestavin. Eden takšnih je šampon za mastne lase Essentiq, ki uspešno pomaga pri uravnavanju izločanja maščob. Izdelan je iz skrbno izbranih sestavin – te med drugim vključujejo gel aloe vere, beljakovine amaranta  in izvleček kopriv – ki so nežne do vašega lasišča, obenem pa poskrbijo za intenzivno nego. Lasje bodo videti čisti in zdravi, izločanje maščob pa se bo postopoma umirilo.

Pri mastnih laseh je priporočljiv dvojni nanos šampona

Za najboljše rezultate priporočamo, da pri vsakem umivanju šampon za mastne lase Essentiq nanesete dvakrat. Prvi nanos poskrbi za odstranitev odvečne maščobe, ki se je nakopičila na lasišču. Drugi nanos pa je namenjen izdatni negi las. Ko opazite, da se je izločanje maščob normaliziralo, lahko začnete za drugi nanos uporabljati šampon Essentiq, ki je namenjen normalnim lasem in ki je primeren tudi za otroke, starejše od treh let. V obeh primerih gre za veganska izdelka s kar 99-odstotnim deležem naravnih sestavin, ki ne vsebujeta formaldehidov, parabenov ter mineralnih olj in silikonov.