Pripomočki za nohte, ki jih morate imeti

Mollon PRO - Pripomočki za nohte
https://mollonpro.si

Kateri pripomočki za nohte so nujni, če si te želite profesionalno urediti? Zagotovo je zelo pomembna dobra pilica. In to ne le ena! V resnici bi jih potrebovali več: pilice različnih velikosti in oblik se namreč uporablja za različne namene, pri oblikovanju nohtov pa so nepogrešljive. Seveda pa to ni edino, kar potrebujete za to, da poskrbite za urejenost in lepo manikiro.

Pilice, brusilci, čopiči in še marsikaj drugega

Kot že rečeno, brez dobre pilice ali več pilic enostavno ne gre, a to niso edini pripomočki za nohte, ki jih nujno potrebujete. Kaj vse boste potrebovali, pa je odvisno od tega, za kakšno tehniko manikire se odločite. Danes imate na voljo ogromno različnih možnosti, zato je treba dobro premisliti, kaj je tisto, kar potrebujete.

Pri večini tehnik je zelo pomembno oblikovanje in predpriprava nohta, preden sploh začnete z nanosom ustreznega laka ali gela. Že omenjene pilice vam pri tem pridejo zelo prav, a obstajajo tudi drugi izdelki, ki vam lahko pomagajo pri tem. Če imate strojček za manikiro, potem lahko noht tudi zbrusite in tako poskrbite za boljši oprijem laka, prav tako pa se tak strojček uporablja tudi za druge namene, končno obdelavo in tako dalje.

Večina lakov sicer vsebuje tudi čopič, ki je pritrjen na pokrovček, a v resnici je za profesionalno manikiro pametno imeti še kakšen dodaten, kakovosten čopič. Če bo ta kakovosten, vam bo namreč močno olajšal delo, nanos pa bo tudi bolj precizen. To še posebej velja za nanos gela, pri čemer je pri izbiri treba gledati ne le na velikost in dolžino ščetin, ampak tudi na njihovo število. Pri določenih tehnikah pa vam bo poleg čopiča prav prišla tudi ustrezna lopatka.

Klasični laki niso edina možnost

Čeprav je danes izbira lakov večja kot kdaj koli prej, pa večina žensk doma še vedno uporablja klasične lake, čeprav ti nikakor niso tako obstojni, kot pri drugih vrstah lakov in drugih tehnikah manikire. Običajno se ženskam preostale tehnike zdijo preveč zapletene, da bi se jih lotile doma, a s pravimi pripomočki za nohte in nekaj znanja ter izkušenj tudi takšne tehnike sploh niso težke!