Glukomanan zmanjša telesno težo!

Glukomanan 100g v prahu - Holistic
https://www.holistic.si/izdelek/glukomanan-v-prahu-100-g/

Glukomanan je edino prehransko dopolnilo, ki ima znanstveno dokazane učinke pri hujšanju. V želodcu ustvarja občutek sitosti, saj nase veže vodo in se ob tem razširi. Ne vsebuje glutena in je primeren za vegane. Je odličen nadomestek pri kuhanju in peki, ko bi se radi izognili navadni moki ali škrobu.

Kaj je glukomanan?

Glukomanan je rastlinski izvleček, ki se pridobiva iz azijskega gomolja konjak (Amorphophallus konjac). Že stoletja se uporablja v tradicionalni japonski kuhinji kot kot zgoščevalec ali želirno sredstvo. Je eden izmed najbolj močnih in učinkovitih naravnih sredstev za pomoč pri hujšanju in za ohranitev idealne telesne teže.

Kako deluje?

Ker nase veže ogljikove hidrate ter maščobe, spodbuja k izgubi telesne teže. Znan je tudi po svojem razstrupljevalnem učinku. Zaradi velike vsebnosti vlaknin po svoji poti po črevesju nase veže strupe in toksine in jih odnaša iz telesa. Ne povzroča napihnjenosti in odvečnih plinov.

Si želite zmanjšati telesno težo?

Glukomanan ob energijsko omejeni prehrani prispeva k zmanjšanju telesne teže. V želodcu ustvarja občutek sitosti, saj nase veže vodo in se ob tem razširi. Pomaga tudi pri absorbciji ogljikovih hidratov (OH) in maščob iz jedi. Ker iz hrane eliminira maščobo, je njegova uporaba priporočljiva za vse, ki imajo visok holesterol. Poleg izgube telesne teže pomaga pri ohranjanju vitke postave, saj zavira občutek lakote in  reducira količino sladkorja. Je 100% rastlinskega izvora, zato ne vsebuje dodatnih hranilnih vrednosti.

Primeren je za:

– vse, ki si želite zmanjšati kalorično vrednost hrane,

– osebe s prekomerno telesno težo,

– sladkorne bolnike,

– ljudi s povišanim holesterolom,

– vse, želite izgubiti nekaj odvečnih kilogramov.

Uporaba glukomanana v hrani

Velika prednost glukomanana v prahu je v tem, da ne vsebuje kapsul oz. drugih primesi ter ga lahko uporabljate tudi pri kuhanju. Uporabljate ga lahko pri zgoščevanju juh, minešter in omak. Z njim lahko pripravljate tudi okusne pudinge, palačinke, deserte, pite in tortne nadeve. Vedno ga vmešajte v hladno tekočino in najbolje s paličnim mešalnikom. Na najvišji hitrosti mešajte vsaj 3 minute.