Zelo varčni električni radiatorji Glamox 

varčni električni radiatorji
Varčni električni radiatorji Glamox

Varčevanje z energijo postaja vedno bolj pomembno. Slednje zelo dobro omogočajo tudi varčni električni radiatorji Glamox. Z njimi je mogoče poskrbeti za ogrevanje brez prevelike porabe energije, kar je skladno tudi z evropsko direktivo Ecodesign, ki teži k čim večji energetski varčnosti in učinkovitosti. Ob enem pa to ni edina lastnost, zaradi katere takšni grelniki slovijo kot prijazni do okolja – poleg tega ne povzročajo nobenih škodljivih emisij, torej gre za zelen vir energije.

Začetni stroški

Prva dobra lastnost, ki jo velja izpostaviti, je to, da varčni električni radiatorji Glamox v primerjavi z drugimi ogrevalnimi sistemi niso dragi. Stroški za začetek takšnega ogrevanja so namreč zelo nizki. Vse, kar potrebujete za začetek takšnega ogrevanja, je namreč zgolj sam grelnik. V primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja, pri katerih je začetna investicija zelo visoka, je nakup takšnega grelnika gotovo veliko cenejši. Privarčevali pa boste tudi pri samem zagonu in priklopu, saj s tem ne boste imeli prav nobenega stroška – vse, kar boste morali storiti, je le to, da boste izbrani grelnik priklopili v vtičnico. Ob enem pa varčni električni radiatorji Glamox ne potrebujejo tudi čisto nobenega vzdrževanja – ne bo vam treba plačevati mojstrov, dimnikarjev in raznih drugih strokovnjakov, zato s tem ne boste imeli nobenih stroškov. 

Kolikšno porabo ima grelnik na elektriko? 

električni radiatorjiPoraba grelnika, ki deluje na elektriko, je odvisna predvsem od njegove moči, pa tudi od načina delovanja in nekaterih pametnih funkcij, ki skrbijo za nižjo porabo energije.

Varčni električni radiatorji Glamox so narejeni tako, da porabijo čim manj energije. Delujejo namreč po naravnem principu kroženja zraka ter elektriko zelo učinkovito pretvarjajo v toploto – v toploto pretvorijo praktično 100 % vse elektrike, kar pomeni, da skorajda nimajo prav nobenih toplotnih izgub pri svojem delovanju. Odlikuje jih torej visoka energetska učinkovitost, zaradi česar so zelo prijazni do okolja. 

Poraba grelnika vpliva vsekakor tudi na to, kakšni bodo stroški ogrevanja. Večja ko je poraba energije, večji bodo stroški, ki jih bo mesečno treba plačati za gretje. Na porabo vplivajo različni dejavniki, pri čemer za glavni dejavnik velja velikost oziroma kvadratura prostora, v katerem se uporablja takšen grelnik.  

Pri majhnih prostorih poraba ne bo visoka, zato ne bodo visoki tudi stroški ogrevanja. Nekoliko drugače je pri večjih prostorih, pri katerih je za ogrevanje potrebna precejšna moč. Če se odločite za to, da boste za ogrevanje takšnega prostora uporabili grelnik, ki deluje na elektriko, obvezno izberite čim bolj varčen model s čim nižjo porabo energije. 

Nujno je, da ima ta model ustrezno zaščito proti pregrevanju, da energije ne troši po nepotrebnem. Enako pomembni pa so tudi dodatni senzorji in različne pametne funkcije, s katerimi si lahko pomagate pri zmanjševanju porabe energije.

Varčni električni radiatorji Glamox so tako opremljeni: 

  • z zelo preciznim termostatom, ki se hitro odzove na vsako spremembo temperature, četudi je ta zelo majhna, 
  • s senzorji za zaznavanje odprtih oken in vrat, 
  • s senzorji za zaznavanje prisotnosti oseb v prostoru, 
  • z možnostjo avtomatičnega nastavitve zmanjšanja temperature ob določeni uri (recimo ponoči, ob odhodu v službo …), 
  • z različnimi drugimi pametnimi funkcijami.