Sklerozacija krčnih žil

Eden od načinov zdravljenja v primeru težav s krčnimi žilami je tudi sklerozacija krčnih žil. To je postopek, ki se uporablja pri zdravljenju manjših težav (recimo pri metličastih žilah) oziroma takrat, ko operativni poseg zaradi različnih dejavnikov ni možen. Postopek poteka tako, da se v žilo vbrizga posebna kemična snov, ki zapre žilo in s tem prepreči, da bi vanjo pritakala kri. Tako preprečimo nadaljnje težave razmeroma hitro, predvsem pa brez operacije.

Dobri rezultati zdravljenja

Sklerozacija krčnih žil je razmeroma enostaven postopek, ki daje dobre rezultate. Načeloma se danes specialisti dokaj hitro sicer odločijo za operacijo, saj danes ta lahko poteka tudi z laserjem in ne samo kirurško, poleg tega pa so pri njej rezultati načeloma tudi bolj trajni, vendar pa se še vedno uporabljajo tudi drugi postopki zdravljenja. Glede na trenutno stanje, ostale bolezni in druge dejavnike in druge dejavnike zdravnik specialist izbere primerno metodo, ki bi bila najbolj primerna za vas, pri čemer operativni poseg predstavlja le eno od možnih rešitev.

Marsikdaj namreč operacija tudi ni možna oziroma bi bila zaradi različnih dejavnikov neprimerna izbira, poleg tega pa se nanjo čaka precej dolgo. Zaradi dolgih čakalnih dob lahko v času čakanja na operativni poseg tudi majhne težave postanejo večje, kar pomeni, da je najbolje ukrepati čim prej. Zaradi tega je marsikdaj treba poseči tudi po kakšnem drugem ukrepu oziroma načinu zdravljenja, ki v primeru, da so težave manjše, te tudi uspešno reši.

Kompresijske nogavice in drugi preventivni ukrepi

Kot že rečeno, sklerozacija krčnih žil daje dobre rezultate, vendar pa lahko pride do ponovitve težav. Prav zaradi tega je pomembno, da po izvedbi takšnega zdravljenja upoštevamo vsa navodila zdravnikov in v svoje življenje vključimo tudi različne preventivne ukrepe, ki bodo preprečili ponovitev težav ali nastanek novih krčnih žil. Kakšni preventivni ukrepi bi bili najbolj primerni za nas, nam bo najbolje znal povedati zdravnik specialist. Slednji bo tudi najbolje znal presoditi, kakšno zdravljenje bi bilo primerno za vas, če imate težave s krčnimi žilami.