Profesionalna laboratorijska oprema

Se ukvarjate z dejavnostjo, pri kateri je potrebna tudi različna laboratorijska oprema? Imate morda lasten laboratorij, ki ga želite opremiti? Ali pa iščete kakovosten avtoklav oziroma sterilizator ali kakšen drug podoben kos opreme, ki je nujna za nemoteno opravljanje vašega dela?

Podjetje Semlab vam ponuja veliko izbiro profesionalnih pripomočkov in opreme za laboratorijsko in medicinsko delo. Pri izbiri vam svetujejo ter poskrbijo tudi za montažo. Poleg tega pa opravljajo tudi različne meritve in validacije ter poskrbijo za kalibriranje. Po potrebi vam nudijo tudi servis in dobavo rezervnih delov.

Prodaja in svetovanje pri izbiri

Ko izbirate profesionalno laboratorijsko pohištvo, sušilnike, vodne kopeli, sterilizatorje, termostate, digestorije, zamrzovalne omare in hladilnike, polnilne linije, centrifuge in vse druge pripomočke, se vam splača vprašati za strokoven nasvet podjetje, ki se ukvarja z njihovo dobavo. Tam vam bodo namreč znali pravilno svetovati pri izbiri.

Razložili vam bodo, kakšne so specifike določenega pripomočka, ki vas zanima, in kako se lahko ta uporablja, pa tudi razlike z ostalimi podobnimi pripomočki. Prav tako boste izvedeli tudi vse ostale podrobnosti, ki vas morda zanimajo, in pridobili vse potrebne informacije, da se boste lažje odločili o tem, kaj izbrati. Dobili boste strokoven nasvet, ki vam bo omogočil, da boste izbrali res tiste pripomočke, ki bodo najbolj primerni za vas in za vaše delo.

Montaža in servis opreme

Za natančno delo z določeno opremo ali pripomočki, je vsekakor pomembno, kako je izvedena montaža. Pravilna in strokovna montaža poskrbi za pravilno delovanje delovnih pripomočkov in za njihovo preciznost ter neoporečnost ter ustrezanje različnim higienskim in varnostnim standardom. Če kljub temu pride do težav, pa je potreben čimprejšnji servis oziroma popravilo opreme. Tudi ta mora biti strokoven ter čim hitrejši, da se delo ne zaustavlja za preveč časa. Zato je zelo pomembno, da že pri nakupu opreme preverite, kako je z možnostjo servisiranja, dobave rezervnih delov ter garancijo.

Kalibriranje, meritve in validacije

Laboratorijska oprema mora biti pravilno kalibrirana, treba pa je opravljati tudi redne meritve in validacije, da jo lahko nemoteno uporabljamo. Vse to je nujno, če želimo poskrbeti za varno rokovanje in uporabo ter za to, da oprema in pripomočki brezhibno delujejo. Za vse našteto je treba poskrbeti že pri sami montaži, prav tako pa je treba pravilnost njenega delovanja s kalibracijami, meritvami in validacijami redno nadzorovati tudi kasneje.