Poskrbite za učinkovito točkovno odvodnjavanje!

točkovno odvodnjavanjeZakaj se odločiti prav za točkovno odvodnjavanje in ne kakšno drugo rešitev za meteorno vodo? Ker gre za enega najbolj uporabljenih načinov, ki se uporablja v ta namen že dolga desetletja in ki se v ta namen tudi zelo dobro obnese – če se ne bi, se namreč tak način, pri vseh ostalih rešitvah, ki so dandanes še na voljo, ne bi več uporabljal. Lahko bi rekli, da gre za preprosto, a hkrati tudi nadvse učinkovito rešitev, ki zagotovo zanesljivo deluje, zato takrat, kadar ni potrebe po iskanju drugih možnosti, lahko mirno izberemo najbolj primeren odtočni jašek ustrezne velikosti in zmogljivosti ter nato poskrbimo, da bo vsa okoliška meteorna voda odtekala vanj.

Kam vgraditi odtočni jašek?

Pred samo izbiro odtočnega jaška, ki bo poskrbel za točkovno odvodnjavanje meteorne vode z vaše parcele ali kakšne druge površine, je treba najprej razmisliti, kam bi ga bilo najbolj pametno vgraditi. Na katerem mestu bi se najbolje obnesel in kje bi bil najbolj učinkovit? Na katerem mestu ne bi bil moteč za okolico, a bi hkrati lahko učinkovito poskrbel za meteorno vodo? Pri tem je pri izbiri mesta vgradnje brez dvoma in nujno treba upoštevati številne dejavnike, predvsem pa to, kako bi lahko poskrbeli za to, da bi meteorna voda lahko kar se da najlažje in najbolj učinkovito odtekla. Zaradi tega je načrtovanje takšnega sistema bistvenega pomena, pri čemer:

  • je zelo pametno, če tak sistem načrtuje strokovnjak,
  • mora to, kam vgraditi odtočni jašek, določiti strokovnjak za to področje,
  • je treba pri načrtovanju upoštevati vse specifičnosti parcele,
  • je pri načrtovanju nujno upoštevati še vse ostale dejavnike, ki vplivajo na uspešen odvod vode.

Kakšen odtočni jašek potrebujete?

točkovno odvodnjavnje faserfix-pointČe hočete uspešno urediti točkovno odvodnjavanje, je zelo pomembno, kakšen jašek izberete v ta namen. Pomembna je tako njegova zmogljivost kot tudi vse druge lastnosti, zaradi česar se je pred izbiro točno določenega modela treba vedno zelo natančno informirati o tem, za kakšen model gre in kaj vse omogoča. Treba je preveriti njegove specifikacije, prav tako pa se lahko o primerni izbiri posvetujete tudi s strokovnjakom, ki je načrtoval vaš sistem za odvod meteorne vode. Tako boste najbolj prepričani, da ste jašek in vse ostalo, kar je potrebno za delovanje takšnega sistema, izbrali prav in da bo sistem zaradi tega tudi učinkovito deloval v skladu z vašimi pričakovanji.