Pomlad je najboljši čas za razstrupljanje

Ko se narava prebuja iz zimskega spanja in iz zemlje začnejo kukati sveži poganjki, je zagotovo najboljši čas za razstrupljanje. Tudi naše telo pozimi namreč v večji meri počiva, da ga prebudimo iz zimskega spanja in pripravimo na bolj energične dni, pa mu lahko pomagamo tako, da ga na to dobro pripravimo. Nič čudnega ni, da je to tudi čas pomladanskega čiščenja – naj to letos ne zajame le vašega domovanja, ampak tudi vas same in vaše telo. S tem boste gotovo naredili nekaj dobrega zase in poskrbeli za lepšo pomlad in poletje!

Znebite se vseh strupov in škodljivih snovi

Razstrupljanje telesaKako poskrbeti za čim bolj učinkovito razstrupljanje in za to, da se v telesu ne zadržujejo strupi in druge škodljive snovi? Kako poskrbeti za to, da jih telo učinkovito izloči oziroma kako mu lahko pomagate pri tem? Zanimivo je, da veliko za to lahko naredimo že z uživanjem določene hrane, ki je na voljo prav v pomladanskem času – recimo regrata ali špargljev, kot bi narava že sama želela poskrbeti za to, da se naše telo v tem času učinkovito očisti. Zaradi tega lahko rečemo, da je pomlad res pravi čas za takšno očiščevanje telesa in da je to tudi v skladu z naravnim ciklusom letnih časov.

Naj bo razstrupljanje čim bolj uspešno!

Da bi bilo razstrupljanje čim bolj uspešno, pa samo uživanje regrata, špargljev in drugih podobnih rastlin oziroma živil, ne bo dovolj. Pri tem telesu lahko pomagate tako, da:

  • pijete dovolj tekočine, pri čemer res pazite, da jo dnevno zaužijete vsaj 2 litra ali celo 2 litra in pol,
  • pijete zgolj vodo ali zeliščne čaje s prečiščevalnim učinkom,
  • skrbno izberete hrano, ki jo uživate, in se odpoveste sladkarijam, hitro pripravljeni in nezdravi hrani,
  • poskrbite, da dni ne preživljate za štirimi stenami, ampak na prostem, na svežem zraku,
  • poskrbite za dnevno dozo redne rekreacije,
  • poskrbite za to, da vsako noč spite vsaj 8 ur in da si ponoči resnično odpočijete,
  • tudi čez dan poskrbite za dovolj počitka in za to, da imate v dnevu tudi nekaj časa samo zase,
  • si v tem času ne nalagate dodatnih obveznosti – za to bo čas po procesu čiščenja telesa, ko boste za nove izzive imeli tudi več energije in se jih boste zato lažje lotevali,
  • premislite o jemanju dodatkov, ki poskrbijo za dodatno in bolj učinkovito razstrupljanje telesa na naraven način ter s tem celoten proces še pospešite in izboljšate.