Kje izvajajo HAG testiranje Ljubljana?

HAG testiranje ljubljana
https://test-ljubljana.com/narocanje/

HAG testiranje Ljubljana se izvaja pri različnih izvajalcih. Pomembno je vedeti, da je v nekaterih primerih to še vedno brezplačno, torej vam za to, da naredite test in dobite potrdilo, ni treba plačati. V katerih primerih to velja in kaj vse morate prinesti s seboj, pa tudi to, kje izvajajo takšne brezplačne teste in ali se morate nanje naročiti, si lahko v spodnjem članku.

Kdaj je HAG testiranje Ljubljana brezplačno?

Trenutno velja, da je HAG testiranje Ljubljana brezplačno za dve skupini posameznikov. V prvo skupino spadajo tisti, ki se samotestirajo doma, pri čemer test pokaže pozitivni rezultat. V tem primeru imajo pravico, da opravijo brezplačni test pri enem od izvajalcem takšne dejavnosti. Morajo pa imeti v tem primeru s seboj dokaz o pozitivnem testu – njegovo fotografijo ali testno ploščico v zaščitni vrečki, poleg tega pa sta nujna tudi kartica zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Druga skupina, ki lahko brezplačno opravi test za covid, pa so tisti, ki želijo preveriti, ali so še vedno pozitivni in ali morajo biti še vedno v izolaciji. To so osebe, ki so bile pozitivne na HAG ali PCR testu, zato jim je bila odrejena izolacija. Če želijo izolacijo prekiniti, se lahko med 7. in 10. dnem izolacije ponovno brezplačno testirajo. Če je rezultat negativen, se lahko izolacija pri takšnih osebah prekine. Osebe, ki želijo opraviti tako imenovani prekinitveni test, morajo s seboj poleg osebnega dokumenta in zdravstvene izkaznice prinesti tudi ustrezno dokazilo o pozitivnem izvidu, pri čemer imajo na izbiro eno od naslednjih možnosti:

  • izpis iz aplikacije zVem,
  • SMS s pozitivnim izvidom.

Samoplačniški testi za covid

test-ljubljana.comZa vse ostale, ki ne spadajo v eno od zgoraj navedenih skupin, je HAG testiranje Ljubljana samoplačniško. Pravila o tem, za kdo ima pravico do brezplačnega opravljanja testa, se sicer lahko tudi spremenijo, zato je to vedno najbolje preveriti na uradnih straneh ali pri svojem zdravniku. Takšno samoplačniško HAG testiranje Ljubljana nudijo različni izvajalci, ki pa morajo biti uradno potrjeni s strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije. Pri nekaterih se morate naročiti na test, pri drugih ne, zato je to najbolje preveriti na njihovi spletni strani ali po telefonu. Prav tako pa se je pametno pozanimati, v kakšni obliki boste dobili rezultat oziroma izvid – po smsu, mailu, v pisni obliki ali kako drugače.