Kaj je kolagen? Kakšni so njegovi učinki?

kaj je kolagenZakaj ga uporabljamo in kaj je kolagen, naravni protein, ki se ga velikokrat omenja tako v različnih člankih kot povsod drugje? Kakšni so učinki tega proteina, ki je v zadnjih nekaj letih postal tako zelo priljubljen in se nadvse pogosto uporablja kot prehranski dodatek? Zakaj ga jemlje toliko ljudi in ali so njegovi učinki res tako blagodejni? Ali res tako pozitivno vpliva na kožo, lase in sklepe, kot to obljubljajo številne reklame?

Vidni učinki na kožo

Vsak, ki ga zanima, kaj je kolagen, bi moral ta protein preizkusiti na svoji koži. Tako bi namreč najlažje ugotovil, kakšne učinke ima, kakšni so ti in kako hitro se pokažejo. Definitivno pa lahko rečemo, da so učinki na kožo še kako vidni, kar je tudi glavni razlog, da je ta protein v zadnjih nekaj letih postal med uporabnicami in uporabniki po vsem svetu tako zelo priljubljen in ga v obliki prehranskega dodatka jemlje toliko ljudi. Ima namreč številne pozitivne in vidne učinke na kožo, med katerimi so:

  • prednosti kolagenablagodejno vpliva na videz kože,
  • kožo naredi mehkejšo,
  • kožo zgladi in naredi gube manj vidne,
  • poskrbi, da je koža bolj napeta,
  • kožo naredi veliko bolj sijočo,
  • poskrbi za mladostnejši izgled kože.

Vsi našteti učinki se pokažejo dokaj hitro oziroma že približno po kakšnem mesecu dni jemanja. Marsikdo pa je spremembe na svoji koži opazil tudi že pred tem oziroma so te sčasoma postajale vedno bolj očitne in vidne, s tem pa se izboljša tudi zadovoljstvo z lastno podobo ter tako poveča samozavest.

Pozitivno učinkuje tudi na lase in sklepe

Kolagen–NM hidro kolagen, 28 dnevnih dozA koža ni edini del telesa, ki lahko profitira od jemanja tega proteina v obliki prehranskega dodatka. Zelo pozitivno namreč vpliva tudi na lase, ki jih okrepi in naredi močnejše, podobno pa velja tudi za sklepe. To pomeni, da ne gre le za učinkovito sredstvo za lepšo kožo, ampak za izdelek, ki ima številne pozitivne učinke na telo. Če vas torej zanima, kaj je kolagen, ga preizkusite in sami boste kmalu videli, kako deluje!