1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
Pravila uporabe

Pravila

PDF E-pošta

Pravila uporabe

 1. Vsebine spletišča uporabljate na lastno odgovornost.
 2. Spoštujemo vašo zasebnost in ne bomo je zlorabili.

V nadaljevanju pa lahko preberete tudi več podrobnih informacij, povezanih s temi načeli.


Vaša zasebnost je zelo pomembna tudi za bolezen.si, zato ta izjava o varovanju zasebnosti pojasnjuje načine upravljanja s podatki zasebne narave, ki velja za bolezen.si spletne strani, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.

Informacije, ki jih bolezen.si zbira in spremlja

bolezen.si zbira naslednje vrste informacij:

 • podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivno sodelovanje v forumu in/ali preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov,
 • podatki, ki se registrirajo pri pregledovanju vsebin naših spletnih strani,
 • podatki, ki se zbirajo pri aktivnem sodelovanju uporabnikov.

Te vrste informacij so nam v pomoč pri boljši pripravi vsebin. Zbiramo jih na naslednje načine:

Registracija uporabnika

bolezen.si ponuja nekatere brezplačne storitve, kot je sodelovanje v forumu. Za aktivno uporabo oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj elektronski naslov.

Forumi

Za aktivno sodelovanje v forumu in izkoriščanje prednosti, ki jih forum ponuja registriranim uporabnikom, morajo uporabniki vpisati svoj pravi elektronski naslov in uporabniško ime. Začasno geslo se pošlje na elektronski naslov, ki je bil vpisan pri registraciji. Sistem za pošiljanje elektronskih sporočil v tem primeru zbere nekaj informacij o vas in vašem računalniku - IP številko.

bolezen.si uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek ("cookie"). S pomočjo piškotkov lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Prav tako s pomočjo piškotkov štejemo klike na posamezne oglase (banner) naših oglaševalcev, ki pa podatkov o uporabniku, ki je kliknil na njihov oglas, nimajo. bolezen.si prav tako ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Statistika obiska

bolezen.si spremlja statistiko obiska po posameznih straneh.

Piškotki (cookies)

Piškotek je podatkovni element, ki ga spletna stran pošlje vašemu brskalniku in ki ga potem lahko hranite na vašem sistemu. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov z drugih spletnih strani.

bolezen.si tako uporablja le piškotke za zbiranje informacij o obiskih posameznih vsebin, v postopku registracije in ob kliku na posamezen oglas.

Registracija: V postopku registracije bolezen.si uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Uporabniški ID uporabimo, da spremljamo vaše obiske na naši strani. Piškotek pa vam seveda omogoči tudi uporabo funkcij, ki jih registriranim uporabnikom ponuja forum.

Oglaševanje: bolezen.si sistem oglaševanja dostavi vašemu brskalniku tudi enkraten piškotek, s katerim spremljamo vaše oglede oglasov in številko klikov na oglase. V primeru, da imate vaš brskalnik nastavljen tako, da vas pred sprejemom piškotka opozori nanj, boste opozorili prejeli ob vsakem piškotku.

Sprejem piškotkov lahko v vašem brskalniku tudi izklopite. Za pregledovanje bolezen.si spletnih strani jih ne potrebujete. Potrebujete pa jih za aktivno sodelovanje v forumih in drugih storitvah, ki jih registriranim uporabnikom ponuja bolezen.si.

Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem.

Za informacije o tem, katere strani so uporabnikom všeč in katere ne, bolezen.si uporablja prej opisane tehnologije (piškotki). bolezen.si ne spremlja, kaj posamezen uporabnik bere - spremlja le število ogledov posamezne strani.

bolezen.si dnevno izdeluje statistiko obiska naših storitev, ki so na voljo obiskovalcem in oglaševalcem.

Nestrinjanje s politiko bolezen.si glede zbiranja informacij

bolezen.si svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko bolezen.si glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:

 • v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,
 • ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh bolezen.si (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),
 • pri pregledovanju vsebin bolezen.si ne sprejmejo piškotkov.

bolezen.si lahko to izjavo o varovanju zasebnosti po potrebi spremeni. Ta Izjava o varovanju zasebnosti je v veljavi od 24. maja 2008.

 • Vse informacije na strani so zgolj informativne in splošne narave, zato ne morejo nadomestiti obiska pri zdravniku!
 • Uporaba portala je na lastno odgovornost. Če se s tem ne strinjate, nemudoma zapustite naš portal! Avtorji ne prevzemamo odgovornosti za morebitne napake v tekstu. Prav tako ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, ki bi zaradi teh netočnosti nastale.
 • Medicina je hitro napredujoča veda, zato so lahko nekatere informacije na strani že zastarele. Najbolj ažurne, strokovne in verodostojne podatke dobite pri svojem izbranem zdravniku.
 • Portal je dinamičen, zato je omogočeno komentiranje in pisanje objav vsem uporabnikom interneta. Lastniki strani ne prevzemamo odgovornosti za te objave. V primeru zlorab, kraj, žaljivih objav nas kontaktirajte in sporno objavo bomo nemudoma odstranili.
 • Pri pisanju se držite slovenskega pravopisa.
 • Članke pišejo novinarji, študentje zdravstvenih ved in nekateri obiskovalci.
 • Prepovedano je objavljanje žaljivih komentarjev.
 • Objavljanje ukradene, neavtorske vsebine je prepovedano.
 • V primeru kršenja pravil, bo vaša objava izbrisana in prepovedana vam bo uporaba portala.
Pravila uporabe

Zadnji komentarji