Katere so najboljše rešetke za kanalete?

Če bi radi uredili odvodnjavanje v okolici svojega doma, potem je čas, da poiščete najprimernejšo rešitev v ta namen. Če se boste odločili za linijsko odvodnjavanje, potem boste morali izbrati tudi ustrezne rešetke za kanalete. Pri tem je izbira kar velika, zato imate na voljo precej modelov, med katerimi lahko izbirate.

Različne možnosti, ki so vam na voljo

rešetke za kanaletePri izbiri rešetke za kanalete je vedno treba upoštevati, kakšne so slednje – torej za kakšen model kanalete ste se odločili, saj je pomembno, da se da oboje dobro kombinirati med seboj. Pri tem je treba biti pozoren tudi na material same rešetke za kanelete, saj je od njega odvisno, kakšna bo njihova odpornost na zunanje ali vremenske dejavnike, zmrzal, sončne UV žarke, vlago, korozijo, sol za posipanje cest itd. Vsemu temu je namreč sistem za odvodnjavanje zagotovo izpostavljen, zato je prav, da so vsi elementi takšnega sistema narejeni iz čim bolj odpornih materialov.

V primeru sistema za odvodnjavanje, ki je namenjen urejanju okolice zasebnih domovanj, se vedno bolj pogosto kot material, iz katerega so narejeni elementi takšnega sistema, uporablja kar plastična umetna masa, ki se ponaša z odličnimi lastnostmi in omogoča lažjo vgradnjo. Umetna masa ima namreč precej nižjo težo kot večina drugih materialov, zato je rokovanje z izdelki, narejenimi iz nje, veliko bolj enostavno, kot v primeru, če gre za izdelke iz kovinskih materialov ali betona.

Praktična pritrditev in enostavno čiščenje sistema za odvodnjavanje

Rešetke za kanalete so lahko zelo raznolike, pri čemer njihova oblika, velikost in število odprtin ne vpliva zgolj na njihov videz, ampak tudi funkcionalnost. Zaradi tega je pri načrtovanju takšnega sistema oziroma odločitvi o tem, kako boste uredili odvodnjavanje, vedno treba najprej gledati na funkcionalnost, saj je od nje odvisna tudi učinkovitost takšnega sistema. Če torej estetski vidik zaenkrat pustimo ob strani, je dobro vnaprej razmišljati tudi o čiščenju kanalet. V njih se namreč sčasoma nabere marsikaj, povozne rešetke za odvodnjavanje dovozazato jih je vsake toliko časa dobro očistiti. Da bo takšno čiščenje čim lažje:

  • je treba izbrati sistem, ki zahteva čim manj vzdrževanja, njegovo čiščenje pa je čim bolj enostavno,
  • je treba izbrati sistem, ki omogoča čim lažje odstranjevanje rešetk,
  • je pametno izbrati SIDE-LOCK sistem, ki ga uporablja podjetje Hauraton in ki omogoča, da lahko rešetko odstranite ali pritrdite brez uporabe dodatnega orodja.