razstrupljanje

Se zanimate za popolnoma naravno čiščenje jeter? Ste od koga slišali zato, a vam ni povedal natančnega postopka, zato ne veste, kako bi se tega lotili? Ali pa se vam ob tem porajajo dvomi o smiselnosti takšnega postopka? Morda pa ste slišali za kakšno metodo, ki se uporablja v ta namen, a niste prepričani, če deluje oziroma če ima sploh kakšen učinek? Zakaj bi bilo to sploh potrebno in kakšno funkcijo imajo v našem telesu jetra? Vse to so vprašanja, ki se vam morda porajajo v glavi in na katera je treba poiskati odgovore oziroma dodatne informacije.

Grenka sol in čiščenje jeter

čiščenje jeter na naraven načinNekateri za naravno čiščenje jeter vzamejo tako imenovano grenko sol (magnezijev sulfat heptahidrat), ki se sicer uporablja predvsem kot sredstvo proti zaprtju in za boljšo prebavo, pri tej metodi pa se uporablja še olivno olje. Gre za razstrupljevalno ali prečiščevalno metodo, s katero naj bi odstranili žolč iz telesa. Kljub temu da je takšna metoda naravna in na prvi pogled enostavna, pa je za marsikoga, ki jo je poizkusil, tudi zelo neprijetna, zato velja vsekakor razmisliti, ali se je sploh lotiti ali ne.

Zeolit nase veže vse strupe in toksine

Če želite poskrbeti za naravno čiščenje jeter, pa vam lahko pomaga tudi zeolit. To je naravna vulkanska kamnina, katere glavna lastnost je ta, da ima izredno dobro absorpcijo. Zaradi tega predstavlja idealno snov za razstrupljanje telesa in se ga pogosto tudi uporablja v ta namen. Nase namreč veže vse strupe, težke kovine ter druge škodljive snovi in toksine, ki se nabirajo v telesu ter ki se nato z njegovo pomočjo iz njega lahko tudi izločijo. Dovolj je jemanje tega vulkanskega prahu enkrat na dan, po želji pa ga – za še večji učinek – lahko jemljete tudi večkrat dnevno.

Pri razstrupljanju pomagajo tudi regrat in koprive

čiščenje telesaZa razstrupljanje oziroma naravno čiščenje jeter pa lahko uporabite tudi metode, ki so jih v ta namen že tradicionalno uporabljale naše babice in stare mame. Velika skleda sveže nabranega regrata vam lahko pomaga do čiščenja telesa, prav tako pa je pomladi v ta namen dobro uživati mlade koprive. Nekaj regrata in kopriv je pametno tudi posušiti in si nato v kasnejših poletnih, jesenskih in zimskih mesecih vsake toliko časa pripraviti čaj iz ene ali obeh rastlin. Takšen čaj namreč zelo dobro prečisti telo in tudi vaša jetra.

 

Comments are closed.