Čiščenje zobnega kamna cena

Vas zanima čiščenje zobnega kamna cena? Ste na spletu iskali cenik za to storitev in ugotovili, da je do te informacije težko priti ali pa se cene pri različnih zobozdravnikih lahko precej razlikujejo? Koliko sploh stane takšna storitev in kaj vse je vključeno v ceno? Kako to, da ponekod opravljajo to storitev, četudi ne gre za zobozdravstveno ordinacijo in ali je tam takšna storitev sploh lahko opravljena čim bolj strokovno?

Cenik za odstranjevanje kamna z zob

 

Čiščenje zobnega kamna cena je gotovo v veliki meri odvisna od tega, za kakšen postopek gre. Najbolje se je odločiti za postopek, pri katerem se uporablja ultrazvočni čistilec, ki svoje delo dobro opravi, obenem pa ne poškodujeČiščenje zobnega kamna cena zob. Ravno zaradi izogiba poškodbam je nujno, da celoten postopek izvede zobozdravnik ali ustni higienik z izkušnjami, ki se pri tem natančno drži navodil. V določenih primerih je postopek sicer treba ponoviti, zato je takrat tudi strošek storitve seveda večji, v večini primerov pa že ena sama izvedba postopka da zelo dobre rezultate. Tako čiščenje zobnega kamna cena kot tudi sami rezultati postopka so sicer v veliki meri odvisni od tega:

  • v kakšnem stanju so zobe,
  • za kakšne obloge gre,
  • zakaj so zobje zabarvani,
  • kakšna je naravna barva zobne sklenine.

Čiščenje zobnega kamna cena – koliko stane takšna storitev?

V kolikor vas zanima cena za čiščenje zobnega kamna, ker razmišljate, da bi se naročili na takšno storitev, potem morate zagotovo vedeti, da boste za takšno storitev pri za to strokovno usposobljenemu zobozdravniku plačali od 50 do 100 evrov ali več. Če namreč zobozdravnik pri postopku poskrbi ne le za odstranjevanje mehkih in trdih oblog iz zob z ultrazvočnim čistilcem, temveč tudi za poliranje zob, pod takšno ceno takšnega postopka ni mogoče izpeljati – že samo zaradi stroškov dela, kakovostne polirne paste … Če najdete ponudnika s smešno nizkimi cenami, ki so daleč od omenjene, bodite pri njegovi izbiri še posebej previdni in se vnaprej dobro pozanimajte tako o njegovi strokovnosti kot o tem, na kakšen način in s kakšno opremo izvaja postopke. Nepravilno izveden postopek ima namreč lahko številne posledice, ki se jim je bolje izogniti. Najlažje pa se jim je izogniti ravno tako, da za izvedbo postopka poiščete nekoga, ki mu lahko resnično zaupate.

Za zobe je treba tudi po postopku ustrezno skrbeti

Zelo pametno pa je, če po končanem postopku za zobe poskusite še bolje skrbeti, saj bodo tako vaši zobje brez oblog ostali dalj časa oziroma boste s tem preprečili številne težave z njimi. Zobozdravnik vam bo po izvedenem postopku dal tudi natančna navodila, kako ustrezno skrbeti za zobe in kako poskrbeti za čim boljšo ustno higieno. Navadno pacientom predlaga tudi uporabo medzobnih ščetk ter določi debelino, ki bi bila zanje ustrezna, obenem pa paciente tudi nauči njihove pravilne uporabe ter jih opozori na mesta, na katerih morajo biti na pojav morebitnih ostankov hrane še posebej pozorni. Tako se lahko po postopku zobna higiena močno izboljša, s čimer se poskrbi tudi za večje zdravje in lepši videz zob na dolgi rok. Pametno pa je, da se postopek odstranjevanja oblog pri zobozdravniku kljub temu čez kakšno leto ali dve zopet ponovi.